keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Testailua ja muuta kivaa

Mattimyöhäisenä tästä kerron, mutta paljon on tullut iPadillä näperreltyä. En ehkä vastaa siitä jos samoja juttuja on tullut muidenkin teksteissä, tässä nyt jotain omaa kokemustani. Aika alkutekijöissä on tämä koska tuppaan oppimaan tekniikan käyttöä vain kokeilemalla ja erheistä oppimalla, ja kun en ole älypuhelintakaan vielä hankkinut on eri toimintojen tajuaminenkin ehkä aavistuksen hitaampaa. :--D

Piirtämiseen ja asioiden raapusteluun on löytynyt montakin kivaa sovellusta, itse tykästyin ainakin Bamboo Paperiin, Paperiin ja SketchBookX:ään. Muistiinpanoihin on tullut käytettyä esim. penultimatea, vaikka sormella kirjoittaminen onkin avuttoman hidasta. Harkitsen kyllä kosketusnäyttökynän hankkimista. Onneksi on kuitenkin esimerkiksi inClass, johon saa kätevästi laitettua kaikki jakson kurssit ja niiden tehtävät ja vielä naputeltua muistiinpanotkin. Tehtävälistojen tekeminen on oikeasti ainakin allekirjoittaneelle hyödyllistä asioiden muistaminen kannalta, ja iPad on auttanut pitämään niitä samassa paikassa.

Näin älypuhelinta omaamattomana ihmisenä olen näyttinyt täysin rinnoin internetin käyttämisestä aina kun vaan verkko löytyy, onhan sillä tunnillakin tullut tarkistettua sivistyssana ja pari, eri teoksista puhumattakaan. Arvelisin laitteen olevan hyödyllinen myös esimerkiksi kuviksen tunneilla, ei välttämättä sinä piirtovälineenä mutta myös referenssikuvien lähteenä.

Tulevaisuudessa voisi koittaa hyödyntää lataamiani musiikkisovelluksia enemmänkin, olisihan sitä hauska tekaista vaikka biisi johonkin kouluhommaankin.

-Irina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti