perjantai 27. huhtikuuta 2012

Oppitunti testailua

Hejsan!

Tänään ja eilen pääsin sitten kokeilemaan iPadiani kunnolla ihan käytännössä. Pyrin käyttämään laitetta jokaisella oppitunnilla parhaaksi kokemillani tavoin ja tulihan sitä sitten tehtyä vaikka mitä. Bilsan tunnilla googletetin solunrakenteista extratietoa ja selventäviä kuvia, äikän tunnilla kirjoitin muistiinpanoja ja kielten tunneilla tuli nettisanakirjassa pariin otteeseen käytyä. Pakko sanoa, että muistiinpanojen kirjoittaminen on jo lähes yhtä nopeaa kuin tietokoneella kirjoittaminen, vaikkakin aluksi tuntui vähän hassulta käyttää entuudestaan tuttua kymmensormijärjestemää tälläisen laitteen kanssa. Mutta pointtina siis se, että jos sinulta suinkin vain konekirjoittaminen sujuu niin ei pitäisi tämänkään kanssa olla ongelmia kunhan siihen ensin vain tottuu. :)

Mutta siis, varsin monia kieliä opiskelevana ihmisenä pakko sanoa se, että voi ylistys ja kumarrus Applelle siitä, että se tukee niin monia eri kieliä. Ja se on vielä niin helppoakin. Asennuksista voi helposti valita haluamansa näppäimistöt käyttöönsä ja niitä voi kirjoittaessaan vaihdella nopeasti kielestä toiseen ilman sen suurempaa vaivaa. Mielettömän kätevää varsinkin kielten tunneilla. Me gusta. Itse valitsin heti itselleni englannin ja suomen lisäksi espanjan, kiinan ja korean.

Ihan tähän loppuun vielä kysyn muilta padittajilta, että onko kenelläkään tietoa sellaisesta muistiinpano ohjelmasta jolla tekstin fonttikokoa + värejä ja muita voisi muutella? Löysin varsin hauskan ohjelman nimeltä Bamboo paper millä sai tehtyä hauskoja muistiinpanoja, mutta huonona puolena vain se, että siinä pitää käyttää sormea kirjoittamiseen ja se on luonnollisesti sotkuista....
Muutenkin jos joku on löytänyt jonkun kätevän muistiinpano-ohjelman niin vinkatkaapas tähän suuntaan! :)

나중에 봐요! ㅋㅋㅋ ;)

Emmi


- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentti:

  1. Muistiinpano-ohjelmista Evernotea oon itse käyttänyt, parempaa ei ole löytynyt. Kokeile sitä. -Jyri

    VastaaPoista