torstai 26. huhtikuuta 2012

Nörtteilyä koko rahan edestä

Myöskin minä sain käyttööni ikioman iPadin, joka on jo nyt niin rakas, etten halua joutua siitä enää koskaan eroon!

Eilen ohjelmistopäivitykset ladattuani oli vuorossa koulussa tarvitsemieni ohjelmien lataamisen vuoro. Ensitöikseni latasin Applen oman iBook ohjelman, johon latasin pari ilmaista ja valitettavan tylsää IB englannin romaania. Sen jälkeen latasin Dropbox sovelluksen, johon minulta löytyivätkin käyttäjätunnukset jo entuudestaan. Latasin koneelta Dropboxiin elektroniset versiot fysiikan, kemian ja matematiikan kirjoista sekä joka ibläisen parhaat ystävät: syllabukset ja data bookletit!

Kirjat latasin sitten Dropboxin kautta iBookiin josta voin nyt niitä sitten käyttää tunnilla. Elektronisia kirjoja varten ostin omilla henkilökohtaisilla Apple ID tunnuksillani myös iAnnotate ohjelman (7,99e) jolla voi yliviivata, alleviivata ja esim. kirjoittaa muistiinpanoja ja lisäyksiä PDF-tiedostoihin, joita elektroniset kirjatkin ovat.

Muita lataamiani tärkeitä ohjelmia olivat esim. sanakirja synonyymeineen ja vastakohtineen, BBC News, IB Definitions (kemian ja fysiikan ulkoaopeteltavat määritelmät), Wikipedian helpompaan ja nopeampaan käyttöön paremmin sopiva Wikipanion ja opetusvideoita sisältävä Khan Academy.

Nyt olisi vielä työn alla löytää hyvä muistiinpano-ohjelma! Kaikenkaikkiaan iPad vaikuttaa kuitenkin oikein kätevältä apuvälineeltä! :)

Milja

ps. Suojakansia odotellessa myös minä sain idean laittaa iPadin pipon sisään, jossa se pysyi suojassa naarmuilta ja kolhuilta ;)

1 kommentti: